Benjamin Juhlin

Om det roliga i livet: dvs ekonomi och anarki

Vi slog SSU

with 6 comments

Vi slog SSU. Vi slog SSU. Jag försöker upprepa det för att kunna förstå det men det går helt enkelt inte. Läser man på Wikipedia om måndagen den 16e augusti så lär man sig att Elvis Presley dog på den här dagen och att Madonna föddes, för mig kommer den 16e augusti dock alltid att vara dagen då vi slog SSU.

För några månader sen fick vi en förfrågan om att spela en träningsmatch mot SSU. Grön Ungdom Stockholm startade upp laget Gröna Unga Fotbolls Fantaster, GUFF, och vi började träna inför matchen mot SSU. SSUs lag Bandiera Rossa startades upp 2005 och bestod bland annat av en riksdagsledamot även om majoriteten var ungdomar.

Idag var det alltså dags för match och avsparken skedde klockan sju på gärdet. Värt att nämna är att Grön Ungdoms Yuri Silva åkte hela vägen från Eskilstuna för att vara med i den här matchen. SSU började starkt och gjorde två mål innan halvtid och allt kändes ungefär som den 19e september 2006.

Efter det så reste vi oss. Lorentz Tovatt gjorde mål för GUFF och tog av sig sin tröja och blottade sin överkropp där han ironiskt skrivit ”FUCK FACKET 4-EVER”. För det fick han gult kort av domaren. Efter det så var läget tajt och vi i GUFF kände oss extremt stressade när klockan började närma sig sitt slut. Allting löste sig dock när Göran Hådén rusade igenom SSUs försvar och satte en boll i krysset. Phew.

Kort efter blåste domaren Carl Högfeldt i visselpipan och redan då var vi i extas över att ha spelat 2-2 mot SSU efter full tid. Våra känslor skulle dock intensifieras.

Efter samtal mellan lagkaptenerna bestämde vi oss för att vi skulle ha två förlängingsperioder á 10 minuter och straffar efter det. Förlängningen spelades av utan mål och ni läsare börjar väl förstå vartåt detta barkar.

Jag skulle gärna redogöra för varje straff, men jag kommer inte ihåg hela ordningen. Det jag däremot minns är slutet av straffläggningen. Vi hade gjort ett mål mer än SSU och det var sista straffen, missade SSU skulle vi alltså vinna. Vi stod och hoppade och höll varandra om axlarna och kände pressen. Euforin som utbryter när SSUs straffläggare missar sista straffen och vi vinner är svår att beskriva. Det enda ord som jag finner just nu för den känslan är just ordet obeskrivlig. Efteråt beskrev Lorentz Tovatt dramat med orden ”den där känslan efter sista straffen när man springer fram och kramar sin målis, den har man bara sett på tv”.

Vi slog SSU.

Bloggar: Anders Lindell, Göran Hådén, Yuri Silva, Ajda Asgari

Written by Benjamin Juhlin

augusti 16, 2010 den 21:23

Publicerat i Övrigt

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Stämningen var god, intensiteten påtaglig och publiksiffran hög i en match som gästerna ledde med 2-0 i paus. Det nystartade hemmalaget tog sig samman, ändrade om i […]

 2. HHAHHAHAHAHA, grymt jobbbat! :D (NÖRD!!!X-)

  Linn Olauson

  augusti 16, 2010 at 22:05

 3. Otroligt!

  Pierre Ringborg

  augusti 16, 2010 at 23:15

 4. SÅ JÄVLA GÖTT :D!

  Misja de Rond

  augusti 17, 2010 at 02:52

 5. […] som bloggat om matchen: Benjamin Juhlin, Yuri Silva och Persian […]

 6. […] SSUs försvar och satte en boll i krysset. Phew.” skriver Gröna Ungdomen och toppforward Benjamin Juhlin skriver i sitt blogginlägg om […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s