Benjamin Juhlin

Om det roliga i livet: dvs ekonomi och anarki

Därför ska Anders Wallner bli partisekreterare för Mp

leave a comment »

Miljöpartiet är ett starkt växande parti. Med en stark trovärdighet i sina kärnfrågor så har man även lyckats få trovärdighet i andra frågor och i många samhällsskick. Som medlem i Miljöpartiet så kan jag säga att det är kul när det går så bra som nu. Vad blir vår nästa stora utmaning? Att folk låter bli att rösta på oss för att stödrösta på Socialdemokraterna?

För att nå till en position där vi tappar väljare eftersom att folk stödröstar på Socialdemokraterna är det viktigt att vi har en skicklig partisekreterare och det är det här inlägget handlar om.

Jag ska gå rakt på sak. Jag vill ha Anders Wallner som partisekreterare. Jag tycker att Anders har de kvalitéer som krävs för att bli partisekreterare. Han är ordentlig, skicklig, seriös, ödmjuk, intresserad av organisationer och hans engagemang sprider sig.

Anders sitter för tillfället i Stockholms kommunfullmäktige och har verkligen kämpat och gjort skäl för sina personkryss. Den som följer hans blogg ser hur hårt han arbetar och hur seriöst och ordentligt han redovisar vad han gör och hur mycket han gör. Jag imponeras av hans kommunikation men det kommer jag in på senare.

Det andra som jag är imponerad av är hans tankar kring organisationen och de texter som han har producerat rörande Miljöpartiet och hur vi ska organisera oss. Det är tre texter som jag håller med mycket om i och som sammanfattar hans åsikter. Den text som jag tycker är bäst skrev han dock innan och handlar om Miljöpartiet 2015. Det är väldigt coola idéer som jag tror kommer att föra Miljöpartiet framåt.

Texten om Miljöpartiet 2015 för oss in på nästa positiva attribut, förmågan att föra med sig andra. Istället för att bara skriva en text om organisationen så väver Anders snyggt in sina tankar om en vision om Miljöpartiet i framtiden. Förmågan att få folk med sig och engagera för sina idéer är central för att bli en god partisekreterare. Har du bra idéer utan att folk lyssnar så kan du ändå inte genomföra någonting.

Det sista men också det bästa är hur bra han är på att kommunicera. Hans användning av sociala medier och hans öppenhet får Wikipedia att verka stängt. Hur han använder sina kanaler utåt för att förmedla sitt meddelande är lysande. I framtiden kommer sociala medier dominera över traditionella och då är det viktigt att vi har en person som partisekreterare som är intresserad av det. Han var först ut med sin kandidatur på Aftonbladet Debatt, han beskrev sina idéer tydligt på sin blogg om vad han vill göra och han har varit tydlig med vad han gjort i Stockholms kommunfullmäktige.

Med Anders som partisekreterare får vi framtiden redan nu och kan sätta ett mål om fördubblat antalet väljare 2014 jämfört med 2010 och till skillnad från Centerpartiet faktiskt lyckas med det!

Written by Benjamin Juhlin

januari 11, 2011 den 11:04

Publicerat i Miljöpartiet

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s