Benjamin Juhlin

Om det roliga i livet: dvs ekonomi och anarki

Topp 5 Nigel Farage

with one comment

Nigel Farage är partiledare för det euroskeptiska partiet United Kingdom Independence Party. Såsom många andra brittiska politiker är Farage karismatisk (vilket delvis rotar sig i det faktum att man har majoritetsvalsystem) och har väldigt mycket humor i sina inlägg. Han sitter sedan 1999 i Europaparlamentet och förklarar på ett väldigt pedagogiskt och roligt sätt demokratiska problem med EU. Här har jag gjort ett försök att lista hans topp fem bästa anföranden i parlamentet.

1 – Who is Herman van Rompuy?

Nigel Farage frågar Herman van Rompuy, Eus president, vem han är egentligen. Efter detta anförande så krävde talmannen att Farage skulle be om ursäkt till Herman van Rompuy, till Europaparlmentet och till det belgiska folket men Farage bad enbart om ursäkt till banktjänstemän världen över.

2 – Nigel Farage audits Barosso Comission

I slutet av detta klipp ställer Farage frågan ”Would you buy a used car from this comission?” och under klippets gång har han svarat på denna fråga.

3 – Nigel Farage touches quite a few nerves in the EU Parliament

Ytterligare ett briljant inlägg där Farage fortsätter att såga ”ledningen”, både Barosso och van Rompuy får sig en känga. Utrikesministern Catherine Ashton är dock den som får mest kritik.

4 – The Game is Up, The EURO is Finished!

Farage tackar Rompuy för att Euron är påväg att krascha. Både Belgien och van Rompuy får några kängor i skallen innan klippet är slut.

5 – Exposing Barroso (I Was Elected In SECRET)

Ett replikskifte mellan Barroso och Farage. Barosso hävdar sin legitimitet ur det faktum att han är hemligt vald, det är roligt i sig men blir ännu roligare av Farages kommentar till det.

Written by Benjamin Juhlin

december 28, 2011 den 12:30

Publicerat i Utrikespolitik

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sen kan man tillägga att visa av Farages åsikter är lite dodgy och att jag inte håller med honom om mycket, det förringar dock inte den retoriska kvalitén i inläggen.

    Benjamin Juhlin

    januari 10, 2012 at 12:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s