Benjamin Juhlin

Om det roliga i livet: dvs ekonomi och anarki

Föreslå bara det man tror på

leave a comment »

I dagarna har ordet hen diskuterats. Det är ett könsneutralt ord och det jag ser som det intressanta med ordet hen är att man strävar mot ett samhälle där du bedöms efter vem du är och inte ditt kön.

Vissa försvar som jag hört av ordet hen förklarar inte varför vi vill använda ordet för att förändra samhället, utan istället för att det är ”praktiskt”. Det är ett fegt sätt att försöka smyga igenom det vi tycker istället för att iallafall försöka diskutera intellektuellt vad vi vill. Istället för att ge motståndarna möjlighet att besvara de argument som egentligen är vår anledning och sedan besvara deras bästa argument. Det är så vi får en intressant diskussion i samhället och det är så vi vinner diskussionen. Eller snarare, det är så vi vinner diskussionen om vi har rätt, om vi har fel så kommer vi att med rätta förlora den.

Jag såg Miljöpartiets skattepolitiska talesperson Mats Pertoft i Svt Debatt där han sa att vår koldioxidskattshöjning inte alls var särskilt hög utan bara ökade kostnaderna för en ”vanlig” familj med 33 kr. Det är helt fel tänkt anser jag.

Vill vi förändra samhället istället för att vinna enskilda väljare till nästa val måste vi våga stå för vår politik och inte skämmas för den. Det finns ingenting som är fel med att folk som släpper ut får betala mycket och det måste vi våga tro på. Dessutom förstör vi vår trovärdighet om inte ens vi själva står för vår egen politik.

Written by Benjamin Juhlin

mars 8, 2012 den 11:22

Publicerat i Miljöpartiet

Tagged with

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s